16.06.2015 07:30

Chili en Mexico gelijk in spektakelstuk

Gastland Chili heeft op de Copa América in een spectaculaire wedstrijd genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Mexico. Het land uit Midden-Amerika, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse toernooi, kwam in Santiago tot twee keer toe op voorsprong. Het doelpuntrijke treffen eindigde uiteindelijk onbeslist: 3-3.

Met aanvaller Jesús Corona van FC Twente als aanvoerder nam Mexico voor rust twee keer de leiding, via Matias Vuoso en Raúl Jiménez. Arturo Vidal en Eduardo Vargas brachten Chili echter steeds weer langszij. Vanaf elf meter schoot Vidal, de Chileense ster van Juventus, het gastland kort na rust op voorsprong. Vuoso redde met zijn tweede treffer echter een punt voor de Mexicanen.

Bolivia won de andere wedstrijd in groep A met 3-2 van Ecuador. Chili en Bolivia hebben beide vier punten, Mexico twee en Ecuador is nog puntloos.