19.06.2015 15:30

"Ronaldo: James vrije trappen laten nemen"

Faustino Asprilla heeft een speciale boodschap voor Cristiano Ronaldo. De legendarische Colombiaan vindt dat zijn landgenoot James Rodríguez meer vrije trappen moet nemen bij Real Madrid.

Cristiano Ronaldo eist de vrije trappen op bij Real Madrid, maar zijn statistieken zijn niet goed te noemen. In de maand april had hij van zijn laatste 56 vrije trappen slechts één doelpunt gemaakt. In de 24 pogingen van Ronaldo uit dit seizoen, schoot hij slechts zeven keer op het doel. Dit bleek uit statistieken van WhoScored uit april van dit seizoen.

Asprilla heeft die statistieken ook gelezen en is van mening dat zijn landgenoot James Rodríguez de vrije trappen moet nemen. "Ronaldo moet zo nu en dan een stap opzij doen. Sommige vrije trappen kunnen beter genomen worden door James. Als je kijkt hoeveel vrije trappen Ronaldo en Messi nemen scoren ze er wel heel weinig. In mijn tijd bij Parma scoorde Gianfranco Zola bijna elke wedstrijd wel een vrije trap. James moet er meer nemen en Cristiano moet minder vrije trappen nemen", aldus Asprilla tegen Marca.

"James zit momenteel bij één van de beste clubs ter wereld, maar het is wel een moeilijke club. Je ziet het aan Iker Casillas die wordt uitgefloten of een Carlo Ancelotti die zomaar even op straat wordt gezet. Als je slaagt bij Real Madrid dan ben je echt wereldtop."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner