20.06.2015 23:22

Zouteloos gelijkspel Uruguay en Paraguay

Uruguay en Paraguay hebben er zaterdagavond bepaald geen spektakel van gemaakt op de Copa América. Beide landen wisten zich zeker van een vervolg op het toernooi bij de 1-1 tussenstand.

Het tempo in de wedstrijd lag laag en slechts bij vlagen konden de toeschouwers in Chili even opveren. De twee goals vielen voor rust: José Gimenez kopte Uruguay op voorsprong, vlak voor rust kopte Lucas Barrios een Paraguayaanse hoekschop binnen.

Beide ploegen verdedigden vervolgens die stand. Paraguay wist zich namelijk zeker van een plek bij de eerste twee in poule B, goed voor een plek bij de laatste acht. Uruguay wordt dankzij het gelijkspel derde. Omdat de beste twee nummers drie echter ook doorstromen en Uruguay het beter deed dan Equador (de nummer drie uit poule A), is ook de titelverdediger zeker.

Argentinië speelt later op zaterdag in poule B nog tegen Jamaica.