22.06.2015 16:06

Laporta wil FC Barcelona met Abidal leiden

Oud-voorzitter Joan Laporta, een goede vriend van Johan Cruijff, wil na zijn beoogde terugkeer als preses van Barcelona nauw gaan samenwerken met de Franse ex-speler Éric Abidal.

De voormalige topvoetballer, die in 2012 bij Barça terugkeerde na een levertransplantatie, zou bij de Europese en Spaanse kampioen een belangrijk adviseur van Laporta moeten worden op technisch gebied. Dat liet de Catalaanse advocaat maandag weten tijdens de presentatie van zijn verkiezingsprogramma.

Laporta fungeerde tussen 2003 en 2010 als voorzitter van Barcelona. Hij wordt gezien als de belangrijkste tegenkandidaat van de huidige preses Josep Maria Bartomeu komende maand bij de verkiezing. Laporta is als nieuwe voorzitter onder meer van plan het logo van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef belangeloos weer op het shirt van Barcelona te zetten. Na zijn vertrek sloot Barça een lucratieve deal met Qatar Airways als shirtsponsor, goed voor ongeveer 30 miljoen euro per jaar. Hoe Laporta die wegvallende inkomsten wil gaan compenseren, zei hij maandag nog niet.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner