05.07.2015 10:11

Lavezzi steunt Messi: "Ooit gaat het lukken"

Voor Lionel Messi is een uiterst succesvol voetbaljaar met FC Barcelona geëindigd in een grote teleurstelling. De superster ging voor de tweede keer op rij onderuit in een belangrijke finale met Argentinië. Zaterdag ging de Copa América aan de neus van de Argentijn voorbij.

Landgenoot Ezequiel Lavezzi, die in de finale na een half uur spelen het veld in kwam voor de geblesseerde Ángel di María, verwacht dat het Messi nog wel gaat lukken om een hoofdprijs te pakken met de nationale ploeg. "Ooit gaat Messi nog wel iets met de nationale ploeg winnen", vertelt de speler van Paris Saint-Germain na afloop van de verloren finale.

Argentinië kwam, via het Nederlands elftal, terecht in de finale van het Wereldkampioenschap in Brazilië. Daarin bleek Duitsland een maatje te groot. Zaterdagavond wist Chili voor het eerst de Copa América te pakken, door de strafschoppen beter te nemen dan Argentinië. Na reguliere speeltijd en verlenging stond de 0-0 beginstand nog op het scorebord.

Messi kende een geweldig jaar met FC Barcelona, waarin hij de Spaanse competitie, de Spaanse beker en de Champions League pakte. Met Argentinië wil het echter niet lukken voor de superster. Ook voor teamgenoot Javier Mascherano zijn de druiven zuur. De middenvelder, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, speelde drie finales op de Copa América en verloor ze allemaal.

"Het is moeilijk te beschrijven. Ik had het er ook met Carlos Tévez over. Drie finales, alle drie verloren. Ik heb er geen verklaring voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner