20.07.2015 12:04

"Volgens jaloerse mensen ga ik voor het geld"

Robert Pirès zette in 2011 een punt achter zijn loopbaan, maar kwam hier in 2014 op terug. Toen ging de Franse middenvelder, wereldkampioen in 1998, voetballen voor het Indiase FC Goa.  "Ik word geleid door mijn liefde voor de voetbalsport", zo blikt hij daar nu op terug.

"Er zijn altijd jaloerse mensen die zeggen dat ik het voor het geld doe, maar ik heb nog nooit iemand gezien die zijn werk voor niks doet. De Indiërs namen contact met me op vanwege mijn naam en imago en het lijkt me niet meer dan logisch dat ik daarvoor betaald krijg. Maar laat me duidelijk zijn: ik houd van voetbal. Ik woon in Londen en als ik de mogelijkheid heb om met wat vrienden een partijtje te doen, sta ik klaar. Voetbal is mijn passie. Ik heb sinds mijn zevende niks anders gedaan", laat de 41-jarige weten op de website van mijn passie. 

"Ik ben nu 41 jaar en mensen vragen nog steeds aan me of ik zin heb om te voetballen. Dan is het heel simpel. Dan zeg ik 'ja'. En ik heb genoten van India. Ik heb armoede gezien en dat is verschrikkelijk. Eén ding weet ik nu in ieder geval zeker: ik heb geen reden om te klagen, over wat dan ook. Maar ik heb vooral een prachtig land ontdekt, met geweldige en vriendelijke mensen", besluit Pirès, die eerder jarenlang voor Arsenal speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner