20.07.2015 16:54

"Real-voorzitter wil geen zwarte spelers"

De zaakwaarnemer van Iker Casillas heeft de media gebruikt om uit te halen naar de voorzitter van Real Madrid, Florentino Pérez. Santos Marquez beschuldigt de president dat hij het niet op zwarte voetballers heeft.

In een uitgebreid interview met AS doet Marquez enkele beschuldigingen. De spelersmakelaar heeft Iker Casillas in zijn portfolio, maar ook Samuel Eto'o en Claude Makélélé behoren tot zijn klantenkring. Marquez benadrukt in het interview dat Pérez geen racist is, maar dat hij niet van gekleurde spelers houdt.

Casillas werd deze zomer verkocht aan FC Porto. Pérez wordt door de zaakwaarnemer beschuldigt dat hij hem erg graag weg wilde hebben. Het is zeker niet de eerste keer dat Marquez en Pérez een discussie hebben. 

De relatie tussen de twee is al bekoeld sinds Claude Makélélé (foto, red.) moest vertrekken bij Real Madrid in 2003. "Hij kreeg geen respect van Florentino. Hij is geen racist, maar hij houdt ook niet van donkere spelers." Een jaar later ging het weer mis. Marquez bood Samuel Eto'o aan bij Real Madrid. De spits maakte furore bij RCD Mallorca en was klaar voor de top van Spanje.

Pérez weigerde toe te happen. "Daar hebben we ruzie over gehad. Ik zei dat Eto'o net zo goed een Galactico kan zijn als Luis Figo. Hij is nooit gekomen door zijn huidskleur." Eto'o vertrok naar FC Barcelona waar hij landskampioen, bekerwinnaar én Champions League-winnaar werd.

Marquez' appel is nog niet geschild. Hij geeft Pérez nog een laatste sneer. "Hij denk dat Gareth Bale de beste speler ter wereld is. Het probleem is Ronaldo. Hij weet niet hoe hij moet omgaan met hem. Bale kan alles doen wat hij wil."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner