31.07.2015 11:38

Zico krijgt steun van Braziliaanse bond

Zico kan rekenen op de steun van de Braziliaanse voetbalbond (CBF) als hij zich kandidaat stelt voor de verkiezingen om het voorzitterschap van de FIFA. Dat heeft hij in een gesprek met Marco Polo del Nero, voorzitter van de CBF, te horen gekregen.

Zico kan zich tot 26 oktober kandidaat stellen voor de verkiezingen. Dat lukt alleen als minimaal vijf nationale bonden hem steunen. De Fransman Michel Platini en Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon beloofden afgelopen week al op 26 februari aan de verkiezingen deel te zullen nemen. Musa Bility, de baas van de Liberiaanse voetbalbond, overweegt zich ook in de strijd om de opvolging van Sepp Blatter te mengen.

De Braziliaanse voetballegende Zico maakte vorige maand al bekend dat hij zich kandidaat zou stellen om voorzitter te worden van de FIFA. "Ik zal me alleen kandidaat stellen als de regels veranderen", zei hij destijds. "Ik ben namelijk niet van plan de hele wereld rond te reizen om stemmen te ronselen. Corruptie heeft de voetbalwereld kapot gemaakt."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner