07.08.2015 12:00

Transferpraat: Honda, Borini en Van Dijk

De transfermarkt is inmiddels al meer dan een maand open. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Keisuke Honda staat binnenkort mogelijk niet meer op de loonlijst bij AC Milan. De Japanse middenvelder (29) heeft aangegeven de Italiaanse topclub te willen verlaten, zo meldt het Italiaanse Tuttosport. De oud VVV'er heeft in anderhalf seizoen niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Verscheidene clubs staan in de wachtrij om Honda aan te trekken. Onder meer Tottenham Hotspur en Everton zouden zich graag willen versterken met de 73-voudig international.

Fabio Borini gaat in zijn prille carrière aan de slag bij alweer zijn zevende club. Het ooit zo begenadigde talent heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Liverpool, maar daar heeft de Italiaan geen toekomstperspectief. Fiorentina zou de pas 24-jarige spits willen overnemen van The Reds. De clubs steggelen echter nog over de transfersom, claimt La Gazzetta dello Sport. De Engelsen willen acht miljoen euro voor Borini zien, maar Fiorentina wil niet verder gaan dan zes miljoen euro. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Virgil van Dijk werd de afgelopen winter met veel (top)clubs in verband gebracht, maar het is deze zomer iets stiller rondom de Nederlandse verdediger. Daar kan echter zomaar verandering in komen. Ronald Koeman (Southampton) ziet de komst van Van Dijk wel zitten. "Er wordt in de media veel over deze speler gesproken en ik denk dat ik in mijn positie er goed aan doe om er niets over te zeggen. Maar iedereen weet dat hij een goede speler is en dat er veel belangstelling is. We zullen zien wat er gebeurt", was het ietwat cryptische antwoord van Koeman op de vraag of zijn club een bod heeft gedaan op de speler van Celtic FC.

Xherdan Shaqiri werd bij Bayern München geen succes, maar de jonge Zwitser (23) krijgt mogelijk een herkansing in de Bundesliga. Borussia Dortmund en FC Schalke 04 zouden interesse hebben in de flankspeler. Shaqiri speelt nog maar een half jaar bij Inter, maar nieuwe trainer Roberto Mancini zou de Zwitser willen lozen. Ook Stoke City wilde de oud-speler van FC Basel aantrekken, maar Shaqiri zou de Engelse club hebben afgewezen.

Esteban Cambiasso (34) zit in de herfst van zijn carrière, maar er zijn genoeg clubs die de middenvelder nog willen contracteren. De Argentijn is transfervrij sinds zijn vertrek bij Leicester City en het lijkt erop dat hij niet in Engeland blijft. Hoewel West Ham United in verband werd gebracht met Cambiasso, ziet het ernaar uit dat vijftigvoudig Argentijns international naar Griekenland vertrekt. Daar kan hij volgens diverse Engelse media een contract bij Olympiakos Piraeus tekenen.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner