12.08.2015 20:14

Bondscoach Costa Rica vertrekt na knokpartij

Bondscoach Paulo Wanchope van Costa Rica heeft woensdag zijn functie neergelegd. De oud-profvoetballer was in opspraak geraakt vanwege een knokpartij op de tribune na afloop van een olympische kwalificatiewedstrijd tussen de beloften van Costa Rica en Panama, waarbij hij als toeschouwer aanwezig was. Wanchope (39) ging na het laatste fluitsignaal op de vuist met een beveiliger, waarbij rake klappen werden uitgedeeld.

De oud-spits van onder meer Manchester City en West Ham United wilde na de wedstrijd van de tribune naar het veld lopen. Hij kreeg daarbij ruzie met een agressieve beveiliger bij het hek. Op beelden die een toeschouwer heeft gemaakt, is te zien dat Wanchope de man terugduwt en hem een schop geeft. Agenten moesten in actie komen om de twee kemphanen uit elkaar te houden. Vanwege alle ophef die dit veroorzaakte, besloot Wanchope ontslag te nemen.

Als assistent van de vorige bondscoach Jorge Luis Pinto bereikte Wanchope met Costa Rica vorig jaar de kwartfinales van het WK, waarin Oranje via strafschoppen te sterk was.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner