19.08.2015 15:47

Ten Cate ziet kwetsbaarheid bij FC Barcelona

Henk ten Cate denkt dat FC Barcelona achterin versterkingen moet zoeken. Ten Cate, in het verleden assistent-trainer bij FC Barcelona, denkt dat de voorhoede wederom zal uitblinken, maar de Nederlander is van mening dat Barcelona achterin kwetsbaar is.

"Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar beginnen aan hun tweede seizoen als 'tridente'. Dat zal nóg beter gaan dan vorig jaar, zeker als Neymar op sommige momenten minder nadrukkelijk voor eigen succes gaat", aldus Ten Cate. "Maar vooral achterin vind ik FC Barcelona kwetsbaar. Bijvoorbeeld bij voorzetten vanaf de zijkanten. Centraal achterin is alleen Gerard Piqué gevestigd, als het aan mij zou liggen komt er een voetballende centrale verdediger bij."

"Maar dan wel eentje die óók sterk in de lucht is", vervolgt Ten Cate tegenover Voetbal International. "Jérémy Mathieu heeft die eigenschap, maar komt in de problemen zodra zijn tegenstander kort wegdraait. En ook mag je niet vergeten dat rechtsback Dani Alves op leeftijd raakt. Tegenover een echte snelle linkerspits heeft hij het moeilijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner