23.08.2015 20:36

Drie keer scheepsrecht voor FC Barcelona

Tot twee keer toe wist Barcelona dit seizoen niet te winnen van Athletic Bilbao. Het kostte de Catalanen de Spaanse supercup, maar in de openingswedstrijd van de competitie lukte het dan toch. Barcelona klopte zondag de Baskische club in Bilbao met 1-0.

Eén moment van onoplettendheid deed Bilbao de das om. In het begin van de tweede helft kon Jordi Alba een zuivere pass geven op een helemaal vrijstaande Luis Suárez. Die schoot hard raak. De voorsprong was verdiend voor de Catalanen, die Lionel Messi in de eerste helft al een strafschop zagen missen. Bovendien had het elftal van Luis Enrique een paar grote kansen in de slotfase. Anderzijds was ook Bilbao niet kansloos, met name in de tweede helft.

Voor Luis Enrique zal de wedstrijd, de overwinning ten spijt, toch weer kopzorgen opleveren. Dani Alves haakte al snel geblesseerd af en ook Sergio Busquets vertrok met pijn van het veld. In beide gevallen was Aritz Aduriz de boosdoener.