28.08.2015 12:28

Transferpraat: Pogba, De Guzmán en Corona

De transfermarkt is nog open, maar gaat over een paar dagen sluiten! Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Paul Pogba werd aan het begin van de transferperiode met bijna elke Europese topclub in verband gebracht, maar het is de laatste weken wat stiller rond de speler van Juventus. Toch maakt de Franse middenvelder vlak voor het sluiten van de transfermarkt mogelijk toch een toptransfer. Chelsea FC zou de hoop op Pogba nog niet hebben opgegeven. De regerend landskampioen wil ook John Stones van Everton  aantrekken, maar de club uit Liverpool heeft in een officieel statement laten weten een transferverzoek van de jonge verdediger te hebben afgewezen.

Jonathan De Guzmán is over een paar dagen waarschijnlijk geen speler meer van SSC Napoli. De Nederlandse middenvelder werd al in verband gebracht met de Engelse promovendus AFC Bournemouth, maar het lijkt erop dat De Guzmán aan de slag gaat bij een andere club uit de Premier League. Sunderland AFC zou de oud-speler van Feyenoord graag willen inlijven. Ook Everton en Olympique Marseille zouden geïnteresseerd zijn in de 27-jarige middenvelder.

Het ziet ernaar uit dat Jesús Corona FC Twente vlak voor het verstrijken van de zomerse transferperiode inruilt voor FC Porto. Het Portugese O Jogo meldt dat zijn zaakwaarnemer, Matias Bunge, aanwezig is in Portugal om de transfer af te ronden. FC Twente zou liefst vijftien miljoen euro vragen voor de Mexicaan. De Tukkers verkochten vrijdag ook al een andere aanvaller: Youness Mokthar.

Anthony Vanden Borre vertrekt niet naar de Eredivisie. De Belgische verdediger van RSC Anderlecht is volgens Het Nieuwsblad aangeboden bij FC Twente en Feyenoord, maar de twee Nederlandse clubs zien de komst van de Belg niet zitten. Ook Galatasaray heeft laten weten geen interesse te hebben om de 27-jarige back met Congolese roots in te lijven. Vanden Borre heeft nog een paar dagen om een nieuwe club te vinden, anders blijft hij nog minstens een halfjaar bij RSC Anderlecht.

Fabio Borini heeft zijn beste tijd bij Liverpool gehad. Sky Italia meldt dat de 24-jarige aanvaller echter de clubs voor het uitzoeken heeft. Met name Watford FC zou geïnteresseerd zijn in de Italiaan. Dat kan slecht nieuws betekenen voor Elvis Manu, die ook in de belangstelling staat van de Engelse Premier League-club. Borini is sinds de komst van Divock Origi, Danny Ings en Christian Benteke onnodig bij Liverpool.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner