30.08.2015 10:59

Vermaelen laat zich zien: "Nu fysiek in orde"

Vorig seizoen maakte Thomas Vermaelen de overstap van Arsenal naar FC Barcelona, maar vanwege blessureleed speelde hij nog maar vier wedstrijden voor de Catalanen. Zaterdag scoorde hij zijn eerste doelpunt, maar gek genoeg juichte hij niet uitbundig.

Het was gek, aangezien Vermaelen alle reden had om te juichen. Niet alleen lijkt hij voor het eerst fit te kunnen beginnen aan het seizoen na een hardnekkige hamstringblessure, hij was in een lastige wedstrijd voor FC Barcelona voor het eerst belangrijk voor zijn club met een goal. Tegen Málaga CF werd het 1-0, door dat doelpunt van Vermaelen.

"Ik vierde mijn goal niet, omdat ik niet weet hoe ik moet juichen", legt de Belgische oud-Ajacied uit op de clubwebsite van FC Barcelona. "Ik scoor nou eenmaal niet zo vaak. Ik was ook heel gefocust op de wedstrijd." Vorig seizoen speelde de mandekker maar één wedstrijd voor de Spaanse ploeg, nu heeft hij dat aantal verdubbeld.

"Iedereen weet wat ik heb meegemaakt. Ik ben nu fysiek in orde en voel me comfortabel binnen het team. Ik ben blij dat de trainer me de kans heeft gegeven om te laten zien wat ik kan." FC Barcelona is na twee wedstrijden nog ongeslagen in de Primera Divsión en legde eerder beslag op de Europese Supercup.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner