12.09.2015 18:05

Cristiano Ronaldo scoort er vijf en haalt Raúl in

In één wedstrijd heeft Cristiano Ronaldo zichzelf bovenaan de topscorerslijst in Spanje geschoten. De Portugees scoorde maar liefst vijf keer tegen Espanyol en haalde daarmee ook meteen Real Madrid-legende Raúl in.

De Spaanse spits wist in ruim vijfhonderd competitiewedstrijden in het shirt van Real Madrid 228 keer te scoren. Cristiano Ronaldo deed dit, met ruim driehonderd wedstrijden minder achter zijn naam, vaker na zijn uitbarsting tegen Espanyol. Inmiddels staat de aanvaller op 230 doelpunten in de Primera División.

Over alle competities gezien staat Raúl nog wel bovenaan de topscorerslijst van Real Madrid. De aanvaller, inmiddels actief in Amerika, staat op 323 treffers, terwijl Cristiano Ronaldo er drie minder heeft gescoord. Dit record zal dus ook wel snel aan diggelen liggen. Vorig seizoen haalde Cristiano Ronaldo al Alfredo di Stefano in op de topscorerslijst.

Real Madrid won de wedstrijd tegen Espanyol overigens met 6-0. Karim Benzema scoorde de andere goal voor de Spaanse topploeg, op aangeven van, hoe kan het ook anders, Cristiano Ronaldo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner