23.09.2015 22:02

Barcelona hard onderuit bij Celta de Vigo

Barcelona heeft woensdagavond in de Spaanse competitie een ontnuchterende nederlaag geïncasseerd. De Europese en Spaanse kampioen ging bij Celta de Vigo met 4-1 onderuit. Voor de sterrenploeg van trainer Luis Enrique was het de eerste averij na vier overwinningen op rij.

Barcelona leverde in de eerste helft een wanprestatie. De Catalaanse ploeg dwong aanvallend weinig af en maakte in de achterhoede veel te veel fouten. Bij de rust leidde Celta de Vigo al met 2-0 dankzij treffers van Nolito en Iago Aspas.

Het opgepepte Barcelona dwong meteen na de rust legio kansen af, maar het was Celta de Vigo dat in een scherpe counter via opnieuw Aspas tot scoren kwam (3-0). Wat Barça daarna ook probeerde, de eerste competitienederlaag was onvermijdelijk. Neymar kwam nog wel tot scoren (3-1), maar invaller John Guidetti (ex-Feyenoord) had namens de thuisclub het laatste woord. Met dertien punten is Celta nog ongeslagen.