26.09.2015 18:04

Suárez schiet FC Barcelona naar de zege

Luis Suárez heeft FC Barcelona met twee doelpunten aan de winst geholpen op Las Palmas. De vreugde over de winst werd getemperd door het vroege uitvallen van Lionel Messi. De Argentijn ging al na tien minuten naar de kant met een pijnlijke knie.

Suárez opende in de 25e minuut de score. In de 54e minuut scoorde de Uruguayaan opnieuw, op aangeven van de voor Messi ingevallen Munir El Haddadi. De Braziliaanse aanvaller Neymar verzuimde de voorsprong uit te breiden; hij miste een strafschop. Jonathan Viera maakte het in de 88e minuut nog even spannend: 2-1.

Door de winst kwam Barcelona, in ieder geval weer voor even, aan kop in de Primera División. De ploeg heeft vijftien punten uit zes duels. Real Madrid, Villarreal en Celta de Vigo volgen op twee punten, maar komen zaterdag nog in actie.