29.09.2015 08:15

Ronaldinho keert Fluminense alweer de rug toe

Voormalig wereldvoetballer van het jaar Ronaldinho is na twee maanden alweer vertrokken bij Fluminense RJ. De club uit Rio de Janeiro meldde maandag (lokale tijd) dat het contract met de Braziliaanse aanvaller na goed overleg tussen beide partijen is ontbonden.

De oud-speler van onder meer FC Barcelona kwam negen wedstrijden uit voor Fluminense. Het was geen succes; hij scoorde niet en bereidde ook geen enkele treffer voor. "Fluminense en Ronaldinho blijven aan elkaar verbonden en hebben plannen om in de toekomst samen aan andere projecten te werken", meldde de club die financieel wel wijzer werd van de komst van de 35-jarige voetballer. "Het aantrekken van Ronaldinho heeft onze verwachtingen op het gebied van marketing overtroffen."

Het is nog maar de vraag of Ronaldinho van plan is om zijn voetbalcarrière ergens anders te vervolgen. De Braziliaan met zijn kenmerkende lach is al een aantal jaar bezig met het afbouwen van zijn loopbaan. De afgelopen seizoenen speelde hij bij onder meer Flamengo RJ, Atlético Mineiro en Gallos Blancos.

In Europa maakte de technisch begaafde Ronaldinho naam bij Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan. In totaal bivakkeerde hij tien seizoenen op de Europese velden. Bij de Catalaanse club werd hij twee keer landskampioen en veroverde hij eenmaal de Champions League. In het shirt van AC Milan won hij in het seizoen 2010/2011 de landstitel. Zijn grootste succes boekte hij bij de Seleção, waarmee hij in 2012 wereldkampioen werd.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner