04.10.2015 07:02

Luis Enrique treurt om gemiste kansen Barça

Zelfs toen de bal al op de doellijn lag, slaagde FC Barcelona er zaterdag niet in te scoren bij Sevilla. De Spaanse én Europese kampioen miste de mooiste kansen en ging met 2-1 onderuit bij de winnaar van de Europa League.

Het enige doelpunt kwam uit een strafschop van Neymar. "Het is ongelooflijk dat we hier slechts één keer hebben gescoord", zei trainer Luis Enrique een tikkeltje vertwijfeld. "We hebben ongelooflijk veel kansen gemist en Sevilla sloeg in een kwartiertje toe."

Zonder topschutter Lionel Messi en spelmaker Andrés Iniesta, die afgelopen week beiden geblesseerd raakten, stokt ineens de productie bij de ploeg die vorig seizoen liefst 175 doelpunten maakte. Neymar en Luis Suárez, de mannen die Barcelona nu bij de hand moeten nemen, maakten tegen Sevilla een allesbehalve scherpe indruk.

"Normaal gesproken presteren onze spelers op topniveau. Maar op dit moment zijn we ver verwijderd van onze topvorm", bekende Luis Enrique. "Dat gaat echter veranderen, daarvan ben ik overtuigd."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner