04.10.2015 07:40

Málaga is niet meer puntloos in Spanje

De supporters van Málaga moesten er historisch lang op wachten, maar zaterdag konden ze eindelijk juichen. Hun favoriete club kwam in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad voor het eerst dit seizoen tot scoren en pakte zelfs meteen de eerste overwinning: 3-1. Na drie doelpuntloze gelijke spelen en drie nederlagen van 1-0 betekende dat een dubbele primeur.

De Braziliaanse aanvaller Charles opende in de vierde minuut de score in stadion La Rosaleda en liet drie minuten later ook meteen de tweede seizoenstreffer van Málaga aantekenen. Imanol Agirretxe bracht de Baskische bezoekers terug in de wedstrijd, maar in ondertal besliste Málaga de wedstrijd.

Nadat Fernando Tissone in de 71e minuut met twee keer geel van het veld was gestuurd, zorgde Charles met zijn derde doelpunt van de avond voor groot feest bij de Andalusische club. Adnane Tighadouini (ex-NAC) bleef op de bank bij Málaga, dat met de eerste (doel-)punten van dit seizoen een sprongetje maakte op de ranglijst van de Primera División.