08.10.2015 16:12

Update: Messi moet toch vrezen voor celstraf

De Spaanse stervoetballer Lionel Messi hoeft niet langer te vrezen voor een veroordeling in zijn slepende kwestie met de Spaanse belastingdienst. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Argentijnse artiest van Barcelona geen strafbare feiten begaan.

Zijn vader en tevens manager Jorge Horacio Messi daarentegen moet vrezen voor een verblijf in de cel. Het Spaanse OM eiste dinsdag in Gava tegen hem een gevangenisstraf van anderhalf jaar en een boete van twee miljoen euro.

Messi senior zou tussen 2007 en 2009 ruim vier miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Volgens het OM heeft zijn befaamde zoon weliswaar zijn handtekening gezet onder de illegale constructies, maar hij deed dat op advies van zijn vader. De voetballer zelf was zich van geen kwaad bewust.

Update: 08-10-2015 16:12:

Het rechtssysteem in Spanje wil Lionel Messi 22 maanden achter slot en grendel hebben vanwege een vermeende belastingfraude. Het Hogere Hof van Justitie van Catalonië denkt niet dat Messi onschuldig is. Dit is een bijzondere eis, aangezien eerder deze week Messi door het Openbaar Ministerie in Spanje nog vrij werd gesproken.

De zaak rondom Messi speelt zich ook af rondom zijn vader, die tevens zijn zaakwaarnemer is. Tussen 2007 en 2009 zou Messi senior via nepbedrijven in Belize en Uruguay grote sommen geld, verkregen via de beeldrechten van de Argentijnse stervoetballer, hebben weggesluisd. Uiteindelijk gaat het volgens de Spaanse autoriteiten om een bedrag van vier miljoen euro dat door de constructie niet is betaald aan belastingen.

Het OM in Spanje achtte niet bewezen dat Messi op de hoogte was van de malafide praktijken van zijn zaakwaarnemer, maar een etage hoger in het Spaanse rechtssysteem is daar men niet van onder de indruk. Zodoende ligt er nu een grote eis op tafel, waarbij Messi serieus moet vrezen om in de gevangenis te belanden.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner