10.10.2015 15:59

Real woest op Frankrijk na blessure Benzema

Real Madrid is helemaal klaar met het nationale elftal van Frankrijk. De club zag Karim Benzema donderdagavond twee keer scoren in de oefeninterland tegen Armenië, maar de aanvalsleider viel vervolgens ook uit met een hamstringblessure.

Het is niet zo dat Real Madrid boos is omdat Benzema is uitgevallen met een blessure, maar meer de minuut waarin dat gebeurde. De Spaanse ploeg stond toe dat Benzema uitkwam voor de Franse nationale ploeg, maar maakte daarbij een duidelijke kanttekening voor de Franse voetbalploeg, dat Benzema niet te lang mocht spelen. Benzema kent tot nu toe een zwaar seizoen voor Real Madrid, dat ook uitkomt in de Champions League, waardoor de Fransman niet volledig fit was.

Bondscoach Didier Deschamps besloot Benzema echter de hele oefenwedstrijd tegen Armenië te gebruiken, totdat het tien minuten voor tijd misging. Naar verluidt raakte Benzema geblesseerd tijdens het vieren van zijn tweede doelpunt, toen ploeggenoot Antoine Griezmann op zijn rug sprong. Frankrijk won de oefeninterland met 4-0. Het land hoeft niet uit te komen in het kwalificatietoernooi voor het Europees Kampioenschap 2016, omdat Frankrijk als gastland automatisch geplaatst is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner