14.10.2015 19:57

'De Graafschap lijkt Kali-soap af te ronden'

Anouar Kali (l.) van FC Utrecht gaat achter Sheraldo Becker (r.) van PEC Zwolle aan. (01-02-2015)
Anouar Kali (l.) van FC Utrecht gaat achter Sheraldo Becker (r.) van PEC Zwolle aan. (01-02-2015)

De soap is haast ten einde; De Graafschap heeft Anouar Kali bijna binnen. De Gelderlander meldt dat de hekkensluiter van de Eredivisie onderhandelt met FC Utrecht over de hoogte van de transfersom voor de 24-jarige middenvelder.

Kali ging in de zomer aan de slag bij het Qatarese Al-Arabi, maar ontving daar zijn salaris niet. Daardoor kreeg hij van de FIFA een transfervrije status. De Graafschap liet de middenvelder meetrainen, maar de promovendus kon Kali niet zomaar inlijven. Als de middenvelder bij een Eredivisionist aan de slag wil, dan kan FC Utrecht een transfersom vragen. Een buitenlandse club leek daarom een meer logische oplossing voor Kali, die stage liep bij het Slowaakse Slovan Bratislava.

Nu De Graafschap de onderhandelingen is begonnen met FC Utrecht, lijkt er een einde te komen aan de mini-soap. De middenvelder, die vier seizoenen bij FC Utrecht en één seizoen bij Roda JC speelde, is een wenselijke versterking voor de kwakkelende Superboeren. Zij veroverden slechts één punt in acht Eredivisie-wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner