14.10.2015 20:37

Fortuna Sittard wacht met aanstellen trainer

Met vlaggen en spandoeken ondersteunen de supporters van Fortuna Sittard hun ploeg in de wedstrijd tegen Almere City. (21-04-2014)
Met vlaggen en spandoeken ondersteunen de supporters van Fortuna Sittard hun ploeg in de wedstrijd tegen Almere City. (21-04-2014)

De supporters van Fortuna Sittard hoeven er niet op te rekenen dat er vrijdag een nieuwe trainer op de bank zit als hun club het tegen Jong PSV opneemt. Men wil zo snel mogelijk de opvolger van de ontslagen Peter van Vossen presenteren, maar geduld is een schone zaak in Sittard.

Als de Limburgers het volgende week opnemen tegen Jong Ajax, zal de nieuwe trainer er waarschijnlijk ook nog niet zijn. Dat vertelt manager voetbalzaken Charley Chudik aan Voetbal International. "We hebben een shortlist samengesteld en een persoonlijke kennismakingsronde achter de rug met kandidaten, voor zover nodig, maar we hebben nog wel te maken met een aantal onmogelijkheden. Die liggen vooral in het financiële gedeelte."

"We moeten nu eerst goed kijken wat mogelijk is en zorgen dat we de juiste man aanstellen. Want we hebben reeds veel verloren dit seizoen, maar er valt vooral nog veel te winnen", blijft Chudik positief. Fortuna Sittard staat met zeven punten op de zeventiende plaats in de Jupiler League. "Niks ten nadele van Peter, maar het zou vreemd zijn als we exact dezelfde trainer zouden zoeken. Maar ook onze nieuwe trainer moet een people manager zijn. Een trainer zonder iPhone zal het vermoedelijk niet worden."

Hans de Koning, die ook wordt genoemd bij NAC Breda, is één van de kandidaten bij Fortuna Sittard. De interim-trainers (Jeffrey Kooistra en Donny de Groot) beschikken niet over de juiste trainerspapieren en zullen in ieder geval niet worden aangesteld als eindverantwoordelijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner