16.10.2015 09:01

Interesse Barça in Van Persie lijkt serieus

Robin van Persie draagt de aanvoerdersband bij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Nederland. (06-09-2015)
Robin van Persie draagt de aanvoerdersband bij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Nederland. (06-09-2015)

Wat begon als een vreemd Spaans gerucht, lijkt op waarheid te berusten. De interesse van FC Barcelona in Robin van Persie lijkt serieus te zijn, meldt het Algemeen Dagblad.

De 32-jarige Rotterdammer maakte deze zomer de overstap van Manchester United naar Fenerbahçe, maar gaat de Turkse grootmacht binnenkort mogelijk al verlaten. FC Barcelona is op zoek naar een stand-in voor Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Van Persie wordt beschouwd als één van de spelers die bij de Catalanen voor een aanvallende impuls kan zorgen.

Van Persie ziet een vertrek naar Camp Nou waarschijnlijk zelf ook wel zitten, want bij Fenerbahçe krijgt de Nederlander nog maar weinig speeltijd. Fernandão krijgt bij de Turken de voorkeur in de punt van de aanval en Van Persie moet het voorlopig voornamelijk doen met invalbeurten. In de zeven competitiewedstrijden die hij in actie kwam, maakte hij slechts één keer de negentig minuten vol

De oud-aanvaller van Feyenoord en Arsenal kreeg de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden ook geen basisplaats bij Oranje. Tegen Kazachstan kreeg hij slechts drie minuten speeltijd, in het duel met Tsjechië speelde van Persie iets meer dan een helft. Technisch directeur Robert Fernández van FC Barcelona zou bij dat duel aanwezig zijn geweest om de Nederlander te bekijken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner