17.10.2015 14:59

De Muur stopt na dit seizoen met voetballen

Walter Samuel is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 37-jarige oud-speler van AS Roma, Real Madrid en Inter staat momenteel onder contract bij FC Basel, maar stopt in de zomer van 2016 vanwege fysieke ongemakken.

De bikkelharde verdediger kende zijn beste jaren in het shirt van Inter, waar hij in 2010 alles won wat er te winnen viel. De Italiaanse ploeg won in dat jaar de landstitel, de Italiaanse beker, de Champions League, de Italiaanse Supercup en het Wereldkampioenschap voor clubs. De keuze van Samuel viel hem heel zwaar.

"Ik zou best door willen spelen, maar fysiek lukt het me niet meer. Het is een heel, heel moeilijke beslissing geweest", zo laat de Argentijn weten in een statement. "Ik ga vooral de kleedkamer missen. Daar raak je zo gewend aan. Na een vakantie keer je terug om je vrienden weer te zien, het is net school. Ik zal de emoties gaan missen. Bepaalde momenten in het stadion kunnen me nog steeds raken. Ik moet andere bezigheden gaan vinden. Ik ben nog steeds jong. Niet jong voor een voetballer, maar wel voor het normale leven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner