19.10.2015 19:31

Negredo hoeft niet op speeltijd te rekenen

Álvaro Negredo met de gebalde vuisten na zijn schitterende stift-goal tijdens het duel tussen AS Monaco en Valancia. (25-08-2015)
Álvaro Negredo met de gebalde vuisten na zijn schitterende stift-goal tijdens het duel tussen AS Monaco en Valancia. (25-08-2015)

Álvaro Negredo hoeft voorlopig niet te rekenen op speeltijd bij zijn club Valencia. De Spaanse spits die in de zomer van 2014 terugkeerde naar Spanje heeft zijn krediet verbruikt bij trainer Nuno. Negredo had kritiek op de tactiek van de Portugese coach en is daarom buiten de selectie gelaten voor het Champions League-duel met AA Gent dinsdagavond.

Vorig seizoen scoorde Negredo niet aan de lopende band bij de Spaanse club. Ook dit seizoen valt zijn productie enigszins tegen. Tot dusver scoorde Negredo slechts twee keer in negen wedstrijden. Eén doelpunt maakte hij in de Champions League tegen AS Monaco en die andere goal was in de competitie tegen Deportivo La Coruña. Tegenover Marca verklaarde Negredo dat hij minder tot scoren komt omdat de aanvallers van Valencia te ver van het doel zouden spelen. 

Die kritiek kwam Negredo duur te staan, want Nuno heeft hem daarom niet opgenomen in het duel met AA Gent. Afgelopen weekend was de spits ook al toeschouwer. Toen moest hij vanaf de tribunes toekijken hoe zijn ploeg met 3-0 won van Málaga. Nuno ontkende in de persconferentie vandaag dat hij om die redenen Negredo langs de kant houdt. "Alle beslissingen die wij nemen zijn gebaseerd op sportieve gronden", aldus Nuno. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner