21.10.2015 09:39

KNVB strikt Ten Cate: "Weet wat nodig is"

Hen ten Cate (m.) en Giovanni van Bronckhorst (l.) hebben een onderonsje tijdens de drinkpauze in de uitzwaaiwedstrijd van de Portugees Deco. (25-07-2014)
Hen ten Cate (m.) en Giovanni van Bronckhorst (l.) hebben een onderonsje tijdens de drinkpauze in de uitzwaaiwedstrijd van de Portugees Deco. (25-07-2014)

Henk ten Cate gaat zich bemoeien met de toekomst van het Nederlandse voetbal. De KNVB heeft hem aangesteld als voorzitter van een werkgroep die zich gaat richten op jeugdtrainers.

"Henk ten Cate heeft een behoorlijke staat van dienst, ook als jeugdtrainer", ligt technisch manager Jelle Goes van de KNVB toe tegenover Voetbal International. "Hij heeft bij grote clubs gewerkt en weet wat nodig is om vanuit de jeugd in een topkleedkamer te komen. Henk heeft een duidelijke visie. Hij zegt zelf dat hij veel heeft te danken aan het Nederlands voetbal en wil graag zijn steentje bijdragen."

Ten Cate gaat met Lennard van Ruiven (coördinator voetbalontwikkeling), Edwin Petersen (bondscoach Oranje onder 16) en vier anderen uit het vakgebied sleutelen aan een plan om de kennis en de kwaliteiten van de jeugdtrainers in Nederland omhoog te krikken. "Dat is natuurlijk een breed terrein. Het is nog te vroeg om op detailniveau te praten, maar er zullen straks aanbevelingen uit rollen. Soms zijn dat dingen die wij vanuit Zeist kunnen verbeteren. We kunnen natuurlijk niet bepalen hoe jeugdtrainers bij hun clubs werken, dat moet je ook niet willen, maar het is wel goed om een gezamenlijk standpunt in te nemen", aldus Goes.

Deze werkgroep is een gevolg van het voetbalcongres van vorig jaar in december. Goes is naar aanleiding daarvan bezig met een rapport. Het is de bedoeling dat deze conclusies in mei worden gepresenteerd. "Wij zijn nu goed op weg, ik ben ervan overtuigd dat wij straks met een plan komen waar het Nederlands voetbal mee vooruit kan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner