25.10.2015 11:25

Update: Toch geen rentree voor Iniesta

De rentree van Andrés Iniesta bij FC Barcelona staat voor de deur. De Catalaanse aanvoerder kan mogelijk zondag in de competitiewedstrijd tegen Eibar al weer meedoen, zei trainer Luis Enriquena de afsluitende training van zaterdag.

"Hij heeft deze week goed kunnen trainen", vertelde Luis Enrique over Iniesta, die eind vorige maand een hamstringblessure opliep in de confrontatie met Bayer Leverkusen in de Champions League.

Het herstel van Lionel Messi, de grootste ster van FC Barcelona, gaat nog even duren. De Argentijnse aanvaller staat nog zeker een maand aan de kant vanwege een forse knieblessure. "Leo wil heel graag weer voetballen, maar hij moet nog een tijdje geduld hebben", zei Luis Enrique, die de persconferentie tevens aangreep om de zieke Johan Cruijff veel moed en kracht te wensen.

Update: 25-10-2015 11:25:

Iniesta is, in tegenstelling tot wat trainer Luis Enrique aangaf op de persconferentie, niet inzetbaar tegen SD Eibar. De Spaanse middenvelder is nog niet fit genoeg nadat hij vorige maand een hamstringblessure opliep. Hierdoor is Iniesta niet opgenomen in de wedstrijdselectie van FC Barcelona.

De middenvelder maakte zijn laatste speelminuten op 29 september, toen hij met FC Barcelona in de Champions League speelde tegen Bayer Leverkusen. De ploeg won toen met 2-1, maar raakte Iniesta na een uur spelen kwijt. Sindsdien kwam de voetballer niet meer in actie voor de Catalanen. 

FC Barcelona speelt zondagavond een belangrijke wedstrijd tegen SD Eibar, aangezien Real Madrid eerder in de speelronde wist te winnen van Celta de Vigo. Hierdoor staat de Koninklijke voorlopig bovenaan in de Primera División, met drie punten voorsprong op FC Barcelona. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner