01.11.2015 10:45

Neymar en Suárez zijn goud waard voor Barça

Nu Lionel Messi al enkele weken in de lappenmand ligt, moeten andere spelers opstaan bij FC Barcelona. Neymar en Luis Suárez hebben dit goed begrepen, want zij scoorden samen de laatste veertien competitiedoelpunten.

Van speelronde vijf tot en met speelronde tien was het telkens of Neymar of Luis Suárez die het net vond voor FC Barcelona in de Primera División. Zaterdagavond was het weer raak voor het duo, dat Getafe CF eigenhandig over de knie legde.

Lionel Messi was op 20 september de laatste speler buiten Neymar en Luis Suárez om die wist te scoren in de Spaanse competitie. De Argentijn maakte toen de 4-1 tegen Levante UD. Sindsdien wist Luis Súarez een hattrick te scoren en maakte Neymar er zelfs vier in één wedstrijd

Na tien competitiewedstrijden in Spanje staat het duo Neymar-Luis Suárez op zeventien treffers. Neymar maakte er negen, de oud-Ajacied moet het met acht treffers doen. Hiermee is de Braziliaan topscorer van de Primera División, terwijl Luis Suárez het ook goed doet met een plek in de top vijf.

FC Barcelona gaat op dit moment samen met Real Madrid aan kop in Spanje, met 24 punten. Op 21 november wacht de grootste kraker in de voetbalwereld op dit moment, want dan reizen de Catalanen af naar Madrid. Lionel Messi lijkt deze wedstrijd gewoon te halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner