02.11.2015 16:31

Geblesseerde Rafinha langer bij FC Barcelona

FC Barcelona heeft overeenstemming bereikt met de Braziliaanse middenvelder Rafinha om zijn contract tot medio 2020 te verlengen. De 22-jarige Braziliaan uit de eigen jeugdopleiding zal de nieuwe verbintenis een van de komende dagen ondertekenen, aldus de Spaanse landskampioen maandag. In het contract is een afkoopsom van 75 miljoen euro opgenomen.

Rafael 'Rafinha' Alcantara revalideert momenteel van een knieoperatie. De Braziliaan scheurde in september een kruisband in de wedstrijd bij AS Roma voor de Champions League en hij wordt niet eerder dan aan het eind van het seizoen weer op het veld verwacht.

De tweevoudige international, jongere broer van middenvelder Thiago Alcantara van Bayern München, debuteerde in augustus 2014 voor de Catalanen in de Primera División. Rafinha speelde 59 duels in de Primera División. Onder trainer Luis Enrique kreeg hij steeds meer speelminuten. In het seizoen 2014/2015 kreeg hij in 24 competitieduels de kans om zich te bewijzen. Het seizoen ervoor werd hij verhuurd aan Celta de Vigo.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner