03.11.2015 09:40

Kuyt eist geen basisplek bij Nederlands elftal

Dirk Kuyt spreekt Danny Blind tegen dat hij een basisplaats eiste bij Oranje. De bondscoach vertelde maandag op een persconferentie dat hij gebeld had met de veteraan van Feyenoord, maar die zou een basisplek opeisen.

In gesprek met De Telegraaf maakt Kuyt echter duidelijk dat hij dit absoluut niet zo gezegd heeft. "Ik zei dat ik voor mijn gevoel alleen binnen de lijnen van waarde zou kunnen zijn en niet daarbuiten. Dat heb ik onder Guus Hiddink ook al aangegeven en dat was de reden waarom ik destijds ben gestopt", legt de 35-jarige voetballer uit.

Kuyt had wel zin in een rentree bij het Nederlands elftal, hij wil zijn land helpen als dat kan. "Dat wilde ik heel graag. Ik heb altijd met heel veel liefde en passie voor Oranje gespeeld. Anders kom je ook niet tot 104 interlands, denk ik." Blind maakte op een persmoment dus bekend dat hij Kuyt benaderde, maar de Feyenoorder is daar niet van gecharmeerd.

"Naar de reden waarom hij dat toch bekend heeft gemaakt, kan ik alleen gissen", doelt Kuyt op het feit dat hij ervan uit ging dat het gesprek tussen de twee ex-internationals zou blijven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner