09.11.2015 11:01

Enrique: "Neymar na Messi beste ter wereld"

Luis Enrique is bij FC Barcelona blij met zijn steraanvaller Neymar. De Braziliaan is in topvorm en krijgt daarom ook lovende kritieken van zijn Spaanse trainer.

Neymar was dit weekend opnieuw goud waard voor Barcelona. Hij wist twee keer het net te vinden in het duel met Villarreal CF (3-0). Enrique maakt zelfs de vergelijking met Ronaldinho. "Ik heb met hem mogen voetballen en geregeld stonden we op de training gewoon te kijken naar wat hij allemaal deed", aldus de hoofdtrainer van de Catalanen na afloop van het gewonnen duel. "Dat doen we nu bij Neymar ook geregeld. We kunnen al stellen dat hij na Lionel Messi de beste voetballer van de wereld is."

De laatste zeventien treffers van Barcelona werden gemaakt door Luis Suárez en Neymar. "Ze zijn twee van de dodelijkste spelers van de wereld en heel belangrijk voor ons", aldus Enrique die Lionel Messi mist vanwege een blessure. Op 21 november is El Clásico en de vraag is of Messi dan fit is. "Hij heeft nog twee weken nodig. Hij zal vlak voor, of vlak na, het duel met Real terug zijn. Dat moeten we afwachten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner