09.11.2015 22:00

Koch en Rauball verantwoordelijk Duitse bond

Rainer Koch en Reinhard Rauball nemen als vice-voorzitters voorlopig de taken van Wolfgang Niersbach over bij de Duitse voetbalbond. De preses van de DFB nam maandag door op te stappen zijn politieke verantwoordelijkheid in het aanzwellende schandaal rond het binnenhalen van het WK van 2006. De Süddeutsche Zeitung meldde maandagavond dat er document is gevonden dat het kopen van stemmen voor het WK nog aannemelijker maakt.

In een eerste verklaring stelden de reglementaire opvolgers van Niersbach dat er nieuwe inzichten zijn in de dubieuze geldstroom om de WK-organisatie te krijgen. "We stellen vast dat het advocatenkantoor Freshfields nogal wat punten heeft aangekaart die opheldering behoeven", zei Koch over de door de DFB zelf in de arm genomen intermediair.

"Er is ook volop reden te onderzoeken wat de DFB precies heeft gedaan rond de toewijzing van het WK van 2000", voegde Koch er in een uitzending van de ZDF aan. Hij riep Franz Beckenbauer, destijds voorzitter van het organisatiecomité, op snel uitleg te geven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner