11.11.2015 20:52

'Gesprek Benzema over chantage lekt uit'

De soap rondom de afpersingszaak van Mathieu Valbuena en Karim Benzema blijft doorgaan. De spits van Real Madrid wordt verdacht van het chanteren van zijn Franse collega en nu lekken er zelfs telefoongesprekken uit.

Het Franse radiostation Europe1 las op de radio enkele teksten voor waarin Benzema tegen een van zijn vrienden aan het praten was. "Ik heb het idee dat hij ons niet serieus neemt. Ik heb tegen hem gezegd dat hij naar mijn vriend in Lyon moet gaan als hij wil dat de tape wordt vernietigd", zo zou de Franse aanvaller hebben gezegd. Het gesprek gaat verder: "En dat hij zelf moet weten wat hij doet. Ik heb gezegd: 'Je kunt betalen of niet, het is jouw leven. Maar ik heb je gewaarschuwd. Ik vertel het je alleen maar, omdat ik de beelden heb gezien. Ik weet niet wie de tape heeft, mijn vriend weet dat. Ik weet verder van niks'."

Benzema wordt verdacht van het afpersen van Valbuena. Momenteel wordt de spits verhoord over de zaak en hangt hem een celstraf van maar liefst vijf jaar boven het hoofd, vanwege betrokkenheid. Toch worden er verschillende signalen afgegeven. De speler zelf verklaart namelijk juist Valbuena te hebben geholpen en dat de twee juist vrienden zijn.

Dat wordt ondersteunt door enkele activiteiten op social media. Zo heeft Valbuena een profielfoto samen met Karim Benzema, terwijl de spits zelf Instagram gebruikte om in het Frans een statement te maken. De soap gaat door...

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner