14.11.2015 10:11

Boëtius wil zich tonen bij Basel na blessures

Jean-Paul Boëtius in actie tijdens het competitieduel FC Basel - FC Zürich. (30-08-2015)
Jean-Paul Boëtius in actie tijdens het competitieduel FC Basel - FC Zürich. (30-08-2015)

Jean-Paul Boëtius transfereerde van Feyenoord naar FC Basel en had zich de overgang iets anders voorgesteld. Mede dankzij blessureleed kan de buitenspeler nog niet laten zien wat hij in huis heeft en daar baalt de jongeling (21) van.

"Ik ben anderhalve maand geblesseerd geweest. Tegen Grasshoppers maakte ik mijn rentree. En ik speelde direct tachtig minuten. Ik voel heel veel vertrouwen van Urs Fischer, de trainer", zegt Boëtius tegen het Algemeen Dagblad. "Ik had me wat anders voorgesteld van mijn start in Zwitserland. Als je bij een nieuwe club komt, wil je je direct tonen, laten zien wat je in je mars hebt. Dat heb ik nog niet kunnen doen."

"Ik heb vooral langs de kant gestaan. Maar het vertrouwen dat ik krijg, doet me heel goed. Ik hoop dat snel terug te kunnen betalen", aldus Boëtius. In de competitie kwam hij nog maar drie keer uit voor de Zwitserse ploeg. Over de teamprestaties is hij gematigd tevreden. In eigen land doet zijn ploeg het naar behoren, maar over de grenzen werd het al uitgeschakeld in de Champions League. 

"We staan eerste in de competitie, met tien punten voorsprong op de nummer twee (Grashoppers, red.). Dat we in de voorrondes van de Champions League zijn uitgeschakeld, was een klap voor de club. En ook voor mij, want ik wilde graag op dat niveau spelen. Maar we zijn wel uitstekend op weg in de Europa League. En de finale van die competitie is in ons eigen stadion. Ik wil niet te ver vooruitkijken. Maar ik mag wel dromen hebben, toch?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner