16.11.2015 20:21

Boëtius komt tot rust: "Geen spijt van gehad'

Jean-Paul Boëtius speelt weer met vertrouwen bij Jong Oranje. De jonge aanvaller van FC Basel gaf de assist op de 1-0 van Hans Hateboer. (04-09-2015)
Jean-Paul Boëtius speelt weer met vertrouwen bij Jong Oranje. De jonge aanvaller van FC Basel gaf de assist op de 1-0 van Hans Hateboer. (04-09-2015)

Jean-Paul Boëtius is een ander mens sinds hij bij FC Basel speelt, zo meent hij zelf. Dat heeft met name te maken met zijn nieuwe club. Daar verloopt alles veel rustiger dan bij Feyenoord.

In Rotterdam is er altijd hectiek. Op een positieve of op een negatieve manier. De stap naar het buitenland geeft Boëtius rust, zo vertelt hij tegen Metro. "Dit is een stap die ik ooit moest maken, heb er nog geen seconde spijt van gehad", aldus de snelle buitenspeler. "Mijn dagelijkse routine is veranderd. In mijn vrije tijd laat ik vaak de hond uit. Tuurlijk ga ik ook wel eens naar Zürich of naar de stad om te lunchen, maar ik hoef niet per se bezig te zijn om mezelf te vermaken."

Boëtius merkt dat rust hem goed doet. Zowel buiten als binnen het veld. "Door veel te relaxen komt mijn lichaam nu eindelijk goed tot rust. Ik heb zo’n hectische carrière, ook met alle media-aandacht die erbij komt kijken. Sommige jongens moeten misschien oppassen met de dingen die ze doen, iedereen had vroeger dromen en nu je bekend bent moet je oppassen dat je geen domme dingen doet", aldus de oud-Feyenoorder. "Ik ben niet zo iemand, ik hoef ook niet in de picture te staan. Positief in de picture trouwens wel hoor, haha."

In Zwitserland hoopt hij zich verder te ontwikkelen. Boëtius meent dat er in Basel alle voorwaarden voor hem worden gecreëerd. "Ze zijn daar constant met me bezig. Ik ontving na mijn blessure van zoveel mensen binnen de club een berichtje. De ene vroeg hoe het met me ging, de ander hoopte dat ik snel weer zou spelen, terwijl weer een andere vroeg of ik iets nodig had."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner