17.11.2015 15:03

Moyes sloeg voor ontslag enkele clubs af

David Moyes moet na zijn ontslag bij Real Sociedad op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij had echter al een andere club kunnen hebben, want naar eigen zeggen sloeg hij voor zijn vertrek enkele aanbiedingen af. De trainer baalt dan ook dat hij aan de kant is gezet.

Sociedad staat op de zestiende plek in de Spaanse competitie en dat was voor het bestuur de reden om afscheid te nemen van de Schotse oefenmeester. "Het is teleurstellend dat ik mijn contract niet kan uitdienen terwijl ik in de afgelopen maanden een aantal kansen om naar een andere club te vertrekken heb afgewezen", vertelt Moyes tegenover de Engelse media.

Desondanks heeft de trainer geen spijt van zijn beslissing om enkele clubs af te wijzen. "Na twaalf jaar in de Premier League bij Everton en Manchester United wilde ik graag de ervaring van het werken in het buitenland opdoen. Ik heb hier veel van geleerd en wil de club en de voorzitter daarvoor bedanken."

Moyes had niet verwacht dat hij ontslagen zou worden. "Vorig jaar moest ik de club behoeden voor degradatie en zijn we twaalfde geworden. We hebben de afgelopen weken goed gespeeld, maar de resultaten zaten niet mee. Ik had er nog wel alle vertrouwen in dat we dit seizoen sterk zouden eindigen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner