19.11.2015 21:13

Zes keer zoveel beveiligers bij El Clásico

Een van de grootste voetbalwedstrijden in het Europese voetbal staat komend weekend op het programma en in Spanje, waar FC Barcelona en Real Madrid zaterdagavond tegenover elkaar staan, neemt men geen risico. Met de aanslagen in Parijs in het achterhoofd wordt de titanenstrijd goed beveiligd.

Normaal gesproken zijn er ongeveer vijfhonderd beveiligers en agenten op de been tijdens El Clásico. Aankomende zaterdag zullen dat er echter drieduizend zijn. Daarnaast is het verboden om het Santiago BernabéuCamp Nou te betreden met een rugzak, tas of kinderwagen.

Deze beslissingen zijn het directe gevolg van de aanslagen in Parijs, waar in de binnenstad van de Franse hoofdstad terroristen aanslagen pleegden, terwijl ook het Stade de France, waar op dat moment Frankrijk en Duitsland een oefeninterland speelden, doel was van een aanslag.

Een beveiliger van het stadion zag echter het bomvest van een terrorist die naar binnen wilde en voorkwam daarmee een nog grotere ramp. Volgens Spaanse media is de huidige operatie rondom de kraker in de Primera División te vergelijken met de politie-inzet tijdens de Olympische Spelen in 1992, die toen in Barcelona werden georganiseerd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner