21.11.2015 20:08

Oppermachtig Barça vernedert Real in Clásico

FC Barcelona heeft Real Madrid zaterdag in El Clásico een gigantisch pak op de broek gegeven. De Madrilenen kwamen er niet aan te pas in eigen huis, tegen een aanvallend superieur FC Barcelona werd het 0-4. De koploper van de Primera División had weinig te duchten van Real Madrid en vergroot de voorsprong op de rivaal naar zes punten. Luis Suárez maakte twee van de vier doelpunten.

El Clásico, de wedstrijd der wedstrijden! Lionel Messi zat na lange tijd weer in de wedstrijdselectie, maar begon op de bank. Bij Real Madrid startten Karim Benzema, Marcelo en James Rodríguez wél in de basis. Het eerste woord was echter aan Luis Suárez. Op aangeven van Messi’s vervanger Sergi Roberto maakte de Uruguayaan het openingsdoelpunt met buitenkantje links: 0-1.

Barça combineerde als vanouds en naar hartenlust, waardoor Real al in de eerste helft veel overtredingen nodig had. Behoudens een afstandsschotje van James bleven de Madrilenen ongevaarlijk. Vijf minuten voor tijd beloonde FC Barcelona het geconcentreerde spel. Uitblinker Iniesta vond Neymar op het randje van buitenspel. De Braziliaan trof van dichtbij doel door onder Keylor Navas te schieten: 0-2. In blessuretijd hield Marcelo zijn ploeg nog in leven door een inzet van Suárez van de doellijn te koppen.

De tweede helft begon fantastisch. Real startte fel en kreeg mogelijkheden via Marcelo (zijnet) en James (afstandsschot). Ook FC Barcelona liet zich niet onbetuigd. Doelpuntenmaker Neymar krulde een vrije trap over de muur en zag zijn poging uit de kruising worden gedoken. Nog geen minuut later werd het wel 0-3. Iniesta knalde de bal in de kruising na een heerlijke combinatie met Neymar. FC Barcelona was helemaal los en maakte gehakt van Real. Lionel Messi mocht bij een 0-3 stand zijn rentree maken na twee maanden blessureleed.

Een ander invaller, Dani Carvajal kreeg een aardige kans na driekwart wedstrijd. Zijn inzet werd echter aangeraakt en stuiterde langs het doel van Claudio Bravo. Ook Cristiano Ronaldo kreeg een goede mogelijkheid. Vanuit een counter bediende Gareth Bale zijn Portugese teamgenoot. Van dichtbij bleek doelman Bravo opnieuw een sta-in-de-weg.

Een kwartiertje voor tijd werd het zelfs 0-4 door de tweede goal van Suárez. Messi was dit keer de aangever met een verfijnde dieptepass. De Uruguyaan wachtte lang, maar rondde af met een mooi lobje. Real eindigde het duel met tien man, na een rode kaart van Isco.

Door de grote 0-4 overwinning in Madrid, Real verloor sinds 1990 niet met die cijfers in eigen huis, loopt de voorsprong van FC Barcelona op naar zes punten. De winst in Santiago Bernabéu is natuurlijk een fantastische opsteker voor de Catalanen op jacht naar titelprolongatie.

Door: Koen Larmit