02.12.2015 13:30

Hereniging Neville-broers bij Valencia

Valencia heeft de Neville-broers weer bij elkaar gebracht. Gary Neville is tot het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van de Spaanse club. Phil Neville was al werkzaam bij Valencia als assistent-trainer.

Trainer Nuno nam afgelopen weekend ontslag nadat zijn ploeg met 1-0 had verloren van Sevilla. Valencia staat daardoor na dertien competitiewedstrijden op een teleurstellende negende plek. "Ik heb er zin in om samen te werken met deze groep fantastische spelers. De Valencia-fans zijn gepassioneerd, dat weet ik nog uit mijn tijd als speler", aldus de nieuwe trainer op de clubsite van Valencia.

Neville, die ook actief is als assistent-trainer bij de Engelse nationale ploeg, krijgt een zware klus in Valencia. De Spanjaarden zijn nog actief in de Champions League, maar hebben plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen handen. Daarnaast moet Valencia een gat van vijf punten zien te overbruggen naar Celta de Vigo, de huidige nummer vier op de ranglijst in de Primera División. Als Valencia als vierde weet te eindigen, dan mag het aankomend seizoen voorronde Champions League spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner