03.12.2015 11:46

Real-directeur geeft Spaanse bond de schuld

Real Madrid-directeur Emilio Butragueño heeft de Spaanse voetbalbond de schuld gegeven van het feit dat Real Madrid woensdagavond speelde met Denis Cheryshev. De Russische Spanjaard bleek achteraf geschorst te zijn.

Real Madrid speelde woensdagavond een wedstrijd in de Copa del Rey tegen Cádiz CF. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door de Madrilenen, maar Real Madrid-trainer Rafa Benítez had Cheryshev opgesteld. De aanvaller bleek echter een schorsing in het bekertoernooi te hebben overgehouden van zijn verhuurperiode bij Villarreal. Benítez hoorde tijdens de rust dat Cheryshev niet had mogen spelen en wisselende hem.

Butragueño legt de schuld bij de Spaanse voetbalbond neer. "We hebben niets gehoord van de Spaanse bond en van Villarreal", citeert het Algemeen Dagblad de directeur van Real Madrid. "Ook de speler wist van niets." Butragueño wees op artikel 41 van de disciplinaire regels. "Daar staat dat een sanctie pas van kracht is als de betreffende speler is geïnformeerd. Dat is niet gebeurd. Daarom speelde Cheryshev."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner