04.12.2015 17:10

Real Madrid na blunder uit Copa del Rey gezet

De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond heeft Real Madrid vrijdag uit het bekertoernooi gezet. De 'Koninklijke' wordt daarmee gestraft voor het opstellen van Denis Cheryshev, die eigenlijk geschorst was. De Russische aanvaller stond woensdag in de basis bij de eerste confrontatie met Cádiz CF (3-1) en opende zelfs de score. Cheryshev had echter niet mogen spelen, omdat hij een schorsing moest uitzitten voor de drie gele kaarten die hij vorig seizoen als huurling van Villarreal in het bekertoernooi incasseerde.

De clubleiding van Real Madrid beweerde daar niets van te weten, terwijl de club volgens de reglementen op de hoogte moet worden gebracht als een speler geschorst is. "Naar onze mening zouden we niet moeten worden uitgesloten. Samenvattend stelde Real Madrid geen speler op die niet mocht spelen", benadrukte voorzitter Florentino Pérez. Dat argument werd vrijdag echter van tafel geveegd door de tuchtcommissie, die de Spaanse topclub zonder pardon uit het toernooi om de Copa del Rey zette.

Niet accepteren

Pérez kondigde vrijdag al aan dat zijn club dat besluit niet zou accepteren. "We stappen zeker naar het TAD, de rechtbank van het ministerie van Sport, want er is jurisprudentie en we hebben de plicht ons te verdedigen als we denken dat we in ons recht staan. We konden dit niet weten."

Opvallend is dat trainer Rafael Benítez als trainer van Valencia in 2001 ook al eens met zijn club uit het Spaanse bekertoernooi werd gezet na het inzetten van een niet-speelgerechtigde speler.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner