04.12.2015 19:42

Veel dezelfde namen in Jupiler League-topper

Fans van Sparta maken er een feestje van tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda. (23-10-2015)
Fans van Sparta maken er een feestje van tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda. (23-10-2015)

De nummers één en twee van de Jupiler League ontmoeten elkaar vrijdagavond. Sparta Rotterdam en FC Volendam maken vanavond uit wie de koppositie inneemt. Trainers Alex Pastoor en Robert Molenaar hebben zich beperkt tot noodzakelijke wissels.

Bij de thuisploeg zien we één verandering ten opzichte van het laatste duel met Jong Ajax. Pastoor moet de geschorste Loris Brogno vrijdagavond missen. De middenvelder wordt vervangen door Melvin Vissers, die zijn tweede basisplaats van het seizoen bemachtigt. Verder houdt Pastoor vast aan aanvaller Thomas Verhaar, die dit seizoen al goed was voor elf doelpunten.  Echt veel reden voor wisselingen is er ook niet: uit de laatste vijf wedstrijden haalde Sparta dertien punten.

Bij FC Volendam is de gehele basiself identiek aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles vorige week, die door een doelpunt in de slotfase winnend werd afgesloten. Alleen Kees Kwakman kampt met een blessure binnen de selectie van Volendam. Gerry Vlak speelt al een tijdje op zijn plek, zo ook vrijdagavond. Bert Steltenpool, die het seizoen uitstekend begon, wordt op de bank gehouden. Hij staat sinds zijn hattrick tegen Almere City op 29 september droog, inclusief een gemiste penalty. Mede hierom heeft Jack Tuyp de spitspositie veroverd.

De wedstrijd is vanaf 20:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner