05.12.2015 11:53

Real Madrid vecht uitsluiting in beker aan

Real Madrid heeft een officieel protest aangetekend bij de Spaanse voetbalbond rondom de uitsluiting van de ploeg in de Copa del Rey. De club werd uit het toernooi gezet omdat het een niet speelgerechtigde speler opstelde in de vierde ronde. Denis Cheryshev maakte zijn opwachting tegen Cádiz CF, maar had nog een schorsing uit een vorige huurperiode aan zijn broek hangen.

Via een officieel statement op de clubwebsite laat de Koninklijke echter weten dat er volgens de competitiebaas geen persoonlijk contact met Cheryshev is gelegd, waardoor de schorsing niet mag gelden. Volgens de Spaanse reglementen moet een speler persoonlijk op de hoogte worden gesteld van een schorsing in een competitie.

Real Madrid stelt dat het niet is ingelicht over de schorsing en daardoor niet uit het bekertoernooi kan worden gezet. De Spaanse club won met 3-1 van Cádiz, waarbij overigens Cheryshev geheel toevallig het openingsdoelpunt verzorgde. Real Madrid had in het bekertoernooi kunnen blijven, ware het niet dat de tegenstander een klacht indiende bij de Spaanse voetbalbond.

Een arbitragezaak moet nu uit gaan maken of Real Madrid haar weg alsnog mag vervolgen in de Copa del Rey. In Nederland volgde deze week een uitspraak in een gelijke situatie, waarbij Kozakken Boys een speler die vooraf niet op het wedstrijdformulier stond inzette in een duel. Kozakken Boys won de arbitragezaak tegen de KNVB uiteindelijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner