05.12.2015 22:32

FC Barcelona laat punten liggen in Valencia

Barcelona heeft zaterdag niet kunnen winnen van Valencia. De Spaanse kampioen moest in de uitwedstrijd tegen de middenmoter genoegen nemen met 1-1. Een doelpunt van Luis Suárez in de 59e minuut leek lange tijd voldoende voor de overwinning. Santi Mina maakte echter in de 86e minuut gelijk. Barça had het puntenverlies aan zichzelf te wijten. De bezoekers, met ook Lionel Messi en Neymar in de gelederen, lieten vele kansen onbenut.

Door de remise slonk de voorsprong van Barcelona op Atlético Madrid, dat bij Granada met 2-0 won, tot twee punten. Real Madrid, dat Getafe met 4-1 versloeg, staat nu nog vier punten achter op Barça.

Bij Valencia keek de nieuwe trainer Gary Neville vanaf de tribune toe. De Engelse oud-international begint zondag officieel met zijn werkzaamheden bij zijn nieuwe club. Hij debuteert woensdag met de afsluitende groepswedstrijd in de Champions League tegen Olympique Lyon, een thuisduel dat Valencia moet winnen om de kleine kans op een ticket voor de achtste finales nog te kunnen benutten.