06.12.2015 08:33

Van der Vaart scoort niet, inspireert wel

Rafael van der Vaart (m.) houdt voor het eerst het shirt van zijn nieuwe club vast. Betis Sevilla kan de komende drie jaar genieten van de Nederlandse middenvelder. (16-06-2015)

Rafael van der Vaart heeft zaterdagavond niet kunnen scoren, maar Real Betis toch voldoende geïnspireerd om aan de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo een punt over te houden: 1-1. De Nederlandse routinier mocht het laatste kwartier als extra aanvaller meedoen in plaats van de Duitse verdediger Heiko Westermann.

Hij vond in de weinige tijd die hem was gegund niet zelf het lek in de defensie van Celta maar bracht wel meer beleving en druk. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Jorge Molina, ook een invaller, op aangeven van Petros. In blessuretijd was Molina met een kopbal zelfs dicht bij de 2-1.

Celta, dat voor rust op voorsprong kwam door de Belg Theo Bongonda, speelde vrijwel de gehele tweede helft met tien man. Jonny Castro kreeg rood. Oud-Feyenoorder John Guidetti deed bij de bezoekers alleen de laatste twee minuten mee.