10.12.2015 19:51

Real verliest hoger beroep, maar zet door

De Spaanse bond heeft het beroep dat Real Madrid aantekende tegen de verbanning uit de Copa del Rey naast zich neergelegd. De Koninklijke legt zich echter niet neer bij die beslissing en zoekt het in Spanje hogerop om alsnog deel te mogen nemen aan de achtste finale.

Real Madrid stapt namelijk naar het arbitragehof van Spanje, die zich voor een derde keer over de zaak mogen buigen. Het draait allemaal om Denis Cheryshev, die in de vierde ronde een basisplaats kreeg tegen Cádiz CF. Het talent was echter nog geschorst vanuit een eerder moment in zijn carrière, toen hij op huurbasis voor Villarreal speelde. Omdat de niet-speelgerechtigde Cheryshev toch werd opgesteld, werd Real Madrid ondanks de overwinning op Cádiz uit het bekertoernooi gezet.

De sterrenploeg beroept zich op het feit dat de club en speler te laat zijn ingelicht over de schorsing, maar de Spaanse voetbalbond denkt hier dus anders over. Voor Real Madrid is de stap naar het arbitragehof de allerlaatste optie. Als die instantie zich uitspreekt, is dat het beslissende oordeel. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner