13.12.2015 18:44

Neville wacht nog op eerste zege Valencia

Gary Neville wacht nog op zijn eerste overwinning als coach van FC Valencia. Na de nederlaag in de Champions League tegen Lyon kwam het zondag bij Eibar niet verder dan 1-1.

Dat gelijkspel werd bereikt met het nodige geluk. Met tien man, na het wegzenden van Lucas Orban, verdiende Valencia dankzij een eigen doelpunt van Eibar-verdediger David Juncà alsnog een punt.

Neville was een verrassende keuze als opvolger van Nuno Espírito Santo. Bij zijn debuut op de bank zag hij zijn ploeg met 2-0 verliezen van Lyon, de overwinning van groepsgenoot AA Gent had overwintering in de Champions League sowieso al onmogelijk gemaakt. Tegen Eibar ging het al niet veel beter.

Kort voor rust nam de thuisclub de leiding door een doelpunt van Sergi Enrich. Orban verdween in de 63e minuut van het veld maar nadat Sául namens Eibar een strafschop had gemist, bezorgde Juncà de gasten ongewild alsnog een punt. Eibar raakte in blessuretijd Ivan Ramis nog kwijt die rood kreeg na het neerhalen van de doorgebroken Paco Alcacer.