15.12.2015 21:59

Van Wolfswinkel belangrijk voor Real Betis

Ricky van Wolfswinkel (r.) lacht wat op de training van Real Betis Sevilla met zijn nieuwe teamgenoot Rafael van der Vaart. (18-09-2015)

Real Betis is doorgedrongen naar de volgende ronde van Copa del Rey, mede door twee doelpunten van Rick van Wolfswinkel. De eerste ontmoeting won Real Betis op eigen terrein met 0-2 van Sporting Gijón, waardoor het in de return aan 3-3 genoeg had.

Na de heenwedstrijd waarin Betis met 2-0 won, hoefde het niet per se aan te dringen op bezoek bij Sporting Gijón. De ploeg waar Van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart een basisplaats hadden, kwam op 1-0 achterstand door een goal van Bernardo Espinosa. Vier minuten later trok Ricky van Wolfswinkel echter de stand alweer gelijk.

Na rust dreigde het bijna nog verkeerd te gaan toen Alen Halilović, de huurling van FC Barcelona, Sporting Gijón met twee doelpunten op een 3-1 voorsprong bracht. In de 83ste minuut scoorde Van Wolfswinkel zijn tweede treffer van de avond en Cejudo was verantwoordelijk voor de derde treffer. Door het gelijkspel en een overwinning bekert Real Betis verder in de Copa del Rey.